Με μοναδική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 ο 3ος  λαϊκός αγώνας ορεινού δρόμου στο Βαλτεσινίκο που διοργάνωσαν με υποδειγματικό τρόπο το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ και ο ΔΗΜΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΟΣ. Ο αγώνας έγινε στο μονοπάτι των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ».  Ξεκίνησε στις 10:50 από το λόφο του Αγίου Θεράποντα και αφού οι δρομείς διέτρεξαν μια κυκλική διαδρομή 10,2 χιλιομέτρων μέσα στο ελατοσκέπαστο Μαίναλο τερμάτισαν στην πλατεία του χωριού όπου οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι και επισκέπτες τους επεφύλαξαν θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα και «καλούδια».  Την ίδια διαδρομή ακολούθησαν και πολλοί περιπατητές όλων των ηλικιών, που απόλαυσαν τη μαγευτική φύση σε μια φανταστική από πλευράς καιρού ημέρα και όλοι είχαν να πούν κάτι καλό για την εμπειρία τους.
Όπως ήταν γνωστό από την προκήρυξη, ο αγώνας έγινε κάτω από το σύνθημα  «ANAτρέχω στην Αρκαδία» που προσδίδει τον ανθρωπιστικό ρόλο και ήταν αφιερωμένος στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια που βρίσκουν στήριγμα στον ομώνυμο σύλλογο γονιών «ΦΛΟΓΑ». Η ομάδα αθλητών που αφιερώνει τους αγώνες της στη "ΦΛΟΓΑ" ήταν εκεί !
Έτσι οι συμμετέχοντες αθλητές, περιπατητές, παράγοντες ή θεατές εξέφρασαν την υποστήριξή τους καταβάλλοντας το ποσό των 10 (δέκα) € στο λογαριασμό του συλλόγου αυτού.
Απ’ αυτή την ενέργεια συγκεντρώθηκε το ποσό των ΕΥΡΩ χιλίων πεντακοσίων (1.500), το οποίο παρέδωσαν  από κοινού, δρομείς και περιπατητές, στην πρόεδρο του συλλόγου κ. Μαρία Τριφωνίδη με μια σεμνή χειρονομία που έγινε στο τέλος των απονομών. Η κυρία Τριφωνίδη με τη σειρά της ευχαρίστησε του διοργανωτές και όλους όσους πήραν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία και εξήρε την υποδοχή και φιλοξενία των κατοίκων του χωριού.
Στο αγωνιστικό μέρος, πήραν μέρος 93 αθλητές και αθλήτριες από την περιοχή και από άλλα μέρη της Ελλάδος (π.χ. Θεσσαλονίκη) και τερμάτισαν όλοι.
Πρώτος στη γενική κατηγορία ανδρών ήταν ο Παύλος Τζαναβάρας από την Κόρινθο, του ΠαναθηναΙκού συλλόγου, με χρόνο : 0:42:58,  πρώτη από τις γυναίκες η Μακρίδου Ελίνα με χρόνο 1:03:01 και από τους  εφήβους  ο Νίκος Μπουλούγαρης από το Βαλτεσινίκο, με χρόνο 0:47:25, και η Μπαζάκα Μελπωμένη με χρόνο 1:25:46.
Σε όλους τους δρομείς παρεδόθη αναμνηστικό μετάλλιο που φιλοτεχνήθηκε ειδικά για τον αγώνα αυτό και φέρει ανάγλυφο το Aρκαδικό στεφάνι δρυός, το σύνθημα και το σκοπό του αγώνα. Στους πρώτους κάθε κατηγορίας πέραν του μεταλλίου παρεδόθη επίσης ειδικό έπαθλο (μπρούτζινο γλυπτό έργο με θέμα την αλληλεγγύη, φιλοτεχνημένο από το γλύπτη Γιάννη Σουβαρτζόγλου.
Τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Κουρσαράκος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Βαλτεσινίκου, κ. Γιάννης Ζερίτης ο αντιπρόεδρος του ιδίου κέντρου καθηγητής γεωπονικής κ. Παναγιώτης Ευθυμιάδης, ο συμπατριώτης καθηγητής Ιατρικής κ. Λάμπης Παπαγεωργίου και η πρόεδρος του συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, κ. Μαρία Τριφωνίδη.

Στις εικόνες μπορεί να δεί κανείς φωτογραφίες και σχετικά video

'Ολοι έμειναν με τις καλλίτερες εντυπώσεις και υποσχέθηκαν να είναι εκεί και του χρόνου.

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

«ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία»

Τίποτα δεν μπορεί να επιζήσει αν στον πυρήνα του δεν έχει τον άνθρωπο και αν ο σκοπός του δεν εξυπηρετεί τον ίδιο σε αρμονία με το περιβάλλον.

Η Αρκαδία ως έννοια προσφέρεται να γίνει σύμβολο σε ένα κίνημα σε αυτή την κατεύθυνση.

Ανατρέχουμε λοιπόν στην αφετηρία όπου κάθε αγώνας πέρα από την προσωπική ικανοποίηση και άσκηση του αθλητή αναδεικνύει και μια ανθρώπινη αξία και έναν ευγενή σκοπό που θα εμπνέει και θα παρακινεί για τον επόμενο αγώνα σε μια διαρκή διαδικασία για το ανώτερο.

Χθές γιορτάσαμε εδώ την επέτειο της μάχης του Αγιονικόλα όπου για άλλη μια φορά διδαχτήκαμε πως η δύναμη της ψυχής μαζί με την αληλλεγύη των ανθρώπων κατορθώνουν ότι νομίζουμε ακατόρθωτο.

Το 2010 ο αγώνας στα «μονοπάτια των Αρκάδων ποιμένων» (τρίτος στη σειρά) γίνεται για την ενίσχυση και προβολή των σκοπών του συλλόγου γονιών παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματική ασθένεια "ΦΛΟΓΑ" , το έργο του οποίου μέχρι σήμερα είναι αξιοθαύμαστο.

Οι άνθρωποι αυτοί πέρα από το πρακτικό μέρος του έργου και του καθημερινού αγώνα τους, κρατούν ψηλά τον ανθρωπισμό και μας δείχνουν με πειστικό τρόπο το θαύμα της ζωής και το λόγο ύπαρξής της.

Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε υγεία και δύναμη.

Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους λαμβάνουν μέρος αγωνιστικά και όλους αυτούς που με τον ένα ή άλλο τρόπο συμμετέχουν και συνδράμουν αυτή την εκδήλωση την οποία ευχόμαστε να ευχαριστηθείτε.

Να είστε όλοι καλά !

Σεπτέμβριος 2010


Για να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα κάντε κλικ εδώ!

Για φωτογραφίες από τον αγώνα κάντε κλικ εδώ!

και η ομάδα της "Φλόγα"   εδώ