Στα μονοπάτια των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 το πρωί στο ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ έγινε ο 7ος λαϊκός αγώνας βουνού κάτω από το σύνθημα «ANAτρέχω στην Αρκαδία» που διοργάνωσε για άλλη μια φορά το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥμε το σύλλογο των απανταχού Βαλτεσινιωτών "Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ".

Ο αγώνας περιελάμβανε δύο κατηγορίες που αντιστοιχούσαν σε δύο διαδρομές ίδιας κατεύθυνσης διαφορετικών όμως αποστάσεων ως εξής:

Πρώτη κατηγορία 21,4 χιλιομέτρων στην οποία έλαβαν μέρος 54 δρομείς από πολλά μέρη της Ελλάδος.

Δεύτερη κατηγορία 10,5 χιλιομέτρων στην οποία έλαβαν μέρος 33 δρομείς.

Οι τρείς πρώτοι κάθε κατηγορίας και σειράς άνδρες και γυναίκες κέρδισαν αναμνηστικά μετάλλια (χρυσό, ασημένιο και χάλκινο), ενώ οι πρώτοι κάθε κατηγορίας και φύλλου έλαβαν ειδικό έπαθλο που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Σουβατζόγλου. Όλοι δε που έλαβαν μέρος στους αγώνες πήραν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Τέλος έλαβαν μέρος απλοί περιπατητές, φυσιολάτρες και ορειβάτες, διανύοντας την διαδρομή της δεύτερης κατηγορίας δηλαδή αυτής των 10,5 χιλιομέτρων, έχοντας την τεχνική υποστήριξη των διοργανωτών.

Οι εφετινοί αυτοί λαϊκοί αγώνες βουνού ή απλού περιπάτου στα μονοπάτια των «Αρκάδων Ποιμένων» ήταν και πάλι αφιερωμένοι στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, που βρίσκουν στήριγμα στον ομώνυμο σύλλογο γονιών «ΦΛΟΓΑ», που βοηθούμε και υποστηρίζουμε. Έτσι όσοι συμμετείχαν, αθλητές, περιπατητές παράγοντες ή θεατές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους καταβάλλοντας το ποσό των 10 (δέκα) € ή και περισσότερο στο λογαριασμό του συλλόγου αυτού.

Όλοι ευχήθηκαν " και του χρόνου" ενώ οι αθλητές το υποσχέθηκαν !

Από τους διοργανωτές ένα μεγάλο "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" σε όλους !

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΉ "ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ"

VIDEO εδώ